perjantai 26. heinäkuuta 2013

Syöminen lomalla

Tämä viikko on notkuttu totaalisesti muiden nurkissa passattavana, ruoka on haettu kaupasta, valmistettu ja tuotu eteen muiden toimesta. Aamupalavoileivän olen omatoimisesti kaapista kaivanut (luonnollisesti vasta muutaman tunnin päästä heräämisestä), muuten en ole pahemmin nenääni näyttänyt kyökin puolella. Kyllä on kuulkaas ollut hankalaa. Ihan normiruokia ollaan pääsääntöisesti saatu, myös onneksi salaattia, mutta ruokavalioon on kuulunut paljon juustoja ja grilliherkkuja. Enkä minä niistä ole mitenkään kehdannut kieltäytyä, olisihan se ollut epäkohteliasta ;) Jokseenkin annoskoot ovat pysyneet siedettävinä, mutta parantamisen varaakin olisi ollut. Herkkupuoli on revennyt totaalisesti, vastapaistettuja munkkeja, marjapiirakkaa, karkkia, kakkuja, jäätelöä. Että kun nyt ollaan lomalla niin ollaan sitten kunnolla, vai? Itse en ole näitä pyytänyt, mutta jotenkin niiden maistamattajättäminen olisi kyllä tuntunut leipojasta varmasti ikävältä. Varta vasten meitä vartenhan hän ne teki. Suoraan sanoen inhottaa. Mutta onneksi kuitenkin herkuttelu on jäänyt siihen pieneen siivuun tai palaseen, santsikierrokset ovat jääneet väliin.



Yritän kaiken tämän mässäilyn keskellä muistaa, että on tässä jotain positiivista. Olo on tahmea ja entiseen minään huomaan suuren eron. Ennenvanhaan tämä olisi ollut ihan normaali lomaviikko, nyt olo on sellainen, että odotan kotiinpääsyä ihan vaan sen takia, että saan itse tehdä terveellisempiä ruokia. On ollut morkkis syömisistä, koska tiedän niiden tekevän hallaa minun hyvinvoinnille. Entinen minä ei ajatellut näin, söi vain ja toivoi ihmettä joka laihduttaisi. Parempia geenejä, vippaskonsteja, you name it.



Katselin tänään paljon vanhoja kuvia itsestäni. Kamalaa. Kuvat monen vuoden takaa olivat ihania, paino oli noin 70-75kg luokkaa ja näytin hyvältä, elinvoimaiselta. Toisessa ääripäässä oli kuvat pian synnytyksen jälkeen, rapiat sata kiloa. Ihan tommonen pikkunen sadan kilon keijukainen. Antaa motivaatiota kerrakseen, en enää koskaan halua näyttää tuommoiselta, joka ei välitä omasta hyvinvoinnistaan pätkääkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti