torstai 30. toukokuuta 2013

Nuhanenän terveiset

Kurkkukipu alkaa olla taltutettu, mutta nuhanenänä olo senkun jatkuu. Nessuja kuluu vaikka kuinka, kun pojan kanssa vuorotellen nokkaa niistetään. Onneksi kuitenkin yöt ovat sujuneet jo paremmin, vaikkakin päivisin olo on edelleen melkoisen nuutunut.



Oon saanu ihan jonkun uuden vaihteen päälle ruokailujen suhteen. Motivaatiota tuntuu riittävän, herkkuja ei tee pahemmin mieli (paitsi jäätelöä) ja ateriarytmi on pysynyt säännöllisenä. Tässäpä esimerkki eilispäivästä:

Aamupala klo 8: Neljän viljan puuroa sokerittomalla mehukeitolla
Lounas klo 11: Salaattia (salaatti, kurkku, tomaatti) fetaa (30g), 3 pientä jauhelihapihviä, hieman täysjyväpastaa, punajuurisalaattia
Välipala klo 14.30: Rasvatonta jogurttia, mansikoita, kiiwiä
Päivällinen klo 17: Kanasuikaleita, salaattia
Herkku klo 19: Twister mehujää (70kcal)
Iltapala klo 21: Rasvatonta jogurttia, mansikoita ja 1 täysjyväleipä kalkkunalla

Olen jo pidemmän aikaa punninnut joitain ruokia keittiövaa'alla. Esimerkiksi lounaasta punnitsin fetan, sillä se on hyvin energiapitoista ja auttaa hurjasti omaa mieltä, kun tietää paljonko sitä syö ja paljonko kaloreita siitä saa. Kunnon lounaalla ja syömällä säännöllisesti tulee syötyä fiksusti ja mielitekoja ei pahemmin tule. Ainoa mitä tekee oikeestaan enempi mieli on jäätelö. Mutta niissäkin on hirveästi eroja! Sieltä kaupan jätskialtaasta kun valitsee isoimman tuutin tai triplasuklaalla päällystetyn kermajäätelön, saa kaloreita helposti 350kcal. Mutta mehujää on ihanaa, raikasta ja kevyttä herkkua kesähelteellä. Pitäisi kaupasta metsästää mehujäämuotteja, niin voisi tehdä herkkuja kotipakkaseenkin terveellisesti! 

P.s ihanaa kun on motivaatiota, tuntuu taas että saa edes jotakin aikaan! 






2 kommenttia:

  1. Hienoa että olet löytänyt motivaatioboostin! :) Ei muuta kuin täyttä höyryä eteenpäin! :) Ja tuskinpa yksi mehujää tosiaan laihista kaataa - etenkin kun olet joka tapauksessa tehnyt kevyemmän valinnan :) Sain kaveriltani vinkin, että myös maitorahkasta ja marjoista/kaakaojauheesta voi tehdä ns. jätskiä pakkasessa :) Mitenhän semmonen toimisi jätskihimoon? :) Tai sitten omatekemät sorbetit?
    Itse en ole vielä kokeillut tuota maitorahkaa pakkasen kautta, mutta ilmeisesti se on ihan varteenotettava kokeilu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tuo rahka on kyllä hyvä idea, täytyy kokeilla! Muutenkin kun helteillä tekee mieli kaikkea kylmää.. Vois olla just hyvä! Muistan jonkun ehdottaneen laittaa viinirypäleitä kans pakkaseen, sitäkin pitäis kokeilla! :D

      Poista