maanantai 4. maaliskuuta 2013

Päivän syömiset kuvina

Minun ongelmana on herkuttelun lisäksi aina ollut ateriavälit. Aamupalan kanssa minulla on ollut ongelmia niin kauan kun vaan muistan. Aamupala ei maistu, ei ole nälkä, päiväni alkaa parilla kuppia kahvia. Niin väärin, tiedän sen. Raskausaikana petrasin hienosti, vatsassa asuvan pikkukaverin takia, mutta myös siksi että oksettava olo yllätti nopeasti jos en syönyt noin 5 minuutin sisällä silmien avauksesta. Raskausaikana totuin aamupalaan ja huomasin kuinka sillä saa hyvin päivän käyntiin ja päätin, että jatkan samaa rataa vauvan ulostulon jälkeenkin. No kuinkas kävi. Kahviahan sitä aamupalaksi usein juodaan.. Tänäänkin ollaan pojan kanssa herätty 6.30 ja aamu alkoi kahvilla, aamupalan söin klo 8.30. Yritän syödä aamupalan nykyisin aikaisin mutta aina se venyy.. On niin paljon tekemistä aamulla että se unohtuu. Ja kun ei ole nälkää muistuttamassa siitä, kun se pari kuppia kahvia vie mahdollisen näläntunteen pois.

Ruokailut tänään: 
Aamupala klo 8.30 kaurapuuro mehukeitolla, kananmuna, lasi rasvatonta maitoa (316kcal)


Lounas klo 11.30: kolme ohuen ohutta kanafilettä (yht. 110g), babyporkkanoita ja papuja, kirsikkatomaatteja, raejuustoa (264kcal) 


Välipala klo 14.30 maitorahkaa mansikoilla ja mustikoilla, tilkka hunajaa & vehnäleseitä, pieni kourallinen pähkinöitä (319kcal)



Päivällinen klo 17.30 Kasvissosekeitto raejuustolla, näkkileipä, flora, 2 siivua juustoa, lasi maitoa
(332kcal)

Iltapala klo 20.30 kaksi täysjyväpaahtoleipää, floraa, kalkkunaa ja rehut, mandariini, muutama viinirypäle ja kuppi teetä (250kcal)


Yht. noin 1481kcal

Ompahan tullu syötyä esimerkillisesti tänään, hyvä minä! Ja kaloreita on kertynyt maltillisesti, mutta olo on ollut kylläinen koko ajan. Hurraa! 

Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen jo aamulla, kirjoittamalla ruokailut ja kellonajat ylös. Tänään yritin syödä ihan kellon mukaan, ei sen mukaan miten on nälkä tai tekee mieli vaan tasaisesti kolmen tunnin välein. Ja lisäksi jokaiseen väliin vähintään kaksi isoa lasillista vettä. Miten onnistui? No, kun lounasaika koitti, ei ollut vielä pahemmin nälkä, mutta ruokaa laittaessa se pieni nälkäkin löysi tiensä vatsaani. Muuten aikataulut menivät melkoisen hyvin. Eikä ole kyllä herkkuja tehnyt tippaakaan mieli! Sitäpaitsi tämän blogin takia ei tee yhtään mieli syödä mitään epäterveellistä, muuten se pitää tänne paljastaa ;) Hieman huonosti tuli juotua vettä, mutta kuitenkin normaalia paremmin..   

Olen aina ollut huono syömään tasaisesti. Tälläisenä isona tyttönä olen aina miettinyt miksi pitäisi syödä vaikka ei ole vielä pahemmin nälkä. Ja sitten se karmea pakko-syödä-vähintään-lehmä -nälkä iskee ja sittenhän syödään parin ihmisen edestä. Tässäpä se ongelma piileekin. Jos söisi aina näin tasaisesti ja fiksusti, verensokerit pysyisi tasaisena ja söisi sopivasti, oman tarpeen mukaan. Ja säännöllisellä ateriarytmillä pysyy parhaiten ne pahimmat herkutteluhimot poissa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti